Μιχάλης Χατζηγιάννης : «Υποστηρικτής της Ιδέας της Ανακύκλωσης»

xa

Το 2007 ο δημοφιλής καλλιτέχνης Μιχάλης Χατζηγιάννης ανακηρύχθηκε από την ΤΕΧΑΝ σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και το ραδιοφωνικό σταθμό Love Radio 97,5 «Υποστηρικτής της Ιδέας της Ανακύκλωσης».

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης συμμετέχει ενεργά σε μεγάλες εκδηλώσεις, μαθητικούς διαγωνισμούς, προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και προβάλλει την Ανακύκλωση ως   ¨Τρόπο Ζωής και Δείγμα Πολιτισμού¨ σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά μηνύματα.

Υπάρχουν ακόμη άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες (τραγουδιστές – ηθοποιοί), αλλά και Ολυμπιονίκες και αθλητές, οι οποίοι συμμετέχουν σε εγκαίνια Κέντρων Ανακύκλωσης, εκδηλώσεις και διαγωνισμούς, μεταφέροντας με την συμμετοχή τους θετικά μηνύματα στις νέες γενιές, αλλά και στους ενήλικες.

Στην εκδήλωση που έγινε στις 28/4/2007 στο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που λειτουργεί στη συμβολή Λ. Κηφισίας και Λ. Αλεξάνδρας, συμμετείχε ο δημοφιλής καλλιτέχνης Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο τότε Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ο Διευθυντής του LOVE RADIO Τάσος Τρύφωνος, αρκετοί επώνυμοι και 4.000 κόσμου. Ο LOVE RADIO 97,5 με live link εξέπεμπε "ζωντανά" από το χώρο της εκδήλωσης ενώ το σύνολο των τηλεοπτικών καναλιών που βρέθηκαν εκεί παρουσίασαν την ανακήρυξη στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, σε ζωντανές συνδέσεις και σε ενημερωτικές εκπομπές. Η όμορφη εκδήλωση έληξε με την απονομή πλούσιων δώρων στους τυχερούς που συμμετείχαν στο μεγάλο διαγωνισμό.

Οι «Μεγάλες Γιορτές Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων» αποτελούν ετήσιο θεσμό και πραγματοποιούνται στην Πλατεία Συντάγματος για 2 εβδομάδες. Είναι οι μεγαλύτερες εκδηλώσεις που  γίνονται στην Ελλάδα. Συγκεντρώνουν σχεδόν 1.000.000 κόσμο στις 2 εβδομάδες που διαρκούν. Ο διαγωνισμός αφορά όλα τα σχολεία του Δήμου Αθηναίων (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια).  Υπάρχει ¨Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης¨, διαδραστικά παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις.Οι Γιορτές Ανακύκλωσης κορυφώνονται με την ανακήρυξη των νικητών (τα σχολικά τμήματα που ανακυκλώνουν τις περισσότερες συσκευασίες), την απονομή των δώρων (1ο δώρο: για όλους του μαθητές του σχολικού τμήματος πολυήμερο ταξίδι στο Παρίσι, ξενάγηση στα αξιοθέατα, επίσκεψη στη Eurodisney και στο μεγαλύτερο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικού της Ευρώπης) και με συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη και συμμετοχή άλλων τραγουδιστών.

Back to TOP