Ανταποδοτικό Χρηματικό Κίνητρο

Σε συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος, κάθε χρόνο, και ιδιαίτερα το 2019 που ήταν μια χρονιά ρεκόρ, δίνονται πολύ μεγάλα ποσά ως στήριξη σε όλους τους δημότες που επιλέγουν να ανακυκλώσουν στα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης. Για κάθε μία (1) επιστρεφόμενη μεταλλική, πλαστική και γυάλινη συσκευασία στα Σπιτάκια της Ανακύκλωσης,  προσφέρεται στους πολίτες, 0,03€. Συνεπώς, στα Σπιτάκια της Ανακύκλωσης οι συσκευασίες έχουν αξία, κερδίζοντας 1€ με την επιστροφή 33 συσκευασιών.

xerixrimatiko
kouponi

 

Εκπαίδευση

Το 1ο παγκοσμίως κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης», σχεδιασμού, ιδιοκτησίας και βιομηχανικής κατοχύρωσης της ΤΕΧΑΝ, με χορηγό την AB Βασιλόπουλος, αποδεικνύει -για ακόμα μια φορά- την ευαισθησία της για το περιβάλλον, με τη νέα αυτή εκπαιδευτική πρωτοβουλία. Το λεωφορείο ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και ενθαρρύνει κυρίως τα νέα παιδιά να ενημερωθούν, να ανακυκλώσουν – αφού μέσα στο λεωφορείο υπάρχει αυτόματο μηχάνημα ανακύκλωσης πλαστικών και μεταλλικών συσκευασιών και να συμμετέχουν σε διαδραστικές ενέργειες με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος.

Εκπαίδευση 1
Εκπαίδευση 1
Εκπαίδευση 1
 

Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες  - "Κοινωνικό κεφάλαιο"

Μέσα από τα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, υπάρχει επιλογή, τα χρήματα που κερδίζει κάποιος από την ανακύκλωση συσκευασιών, αντί να τα εξαργυρώσει για έκπτωση στις αγορές του, να τα κάνει ΔΩΡΕΑ, πατώντας το ειδικό κουμπί σε προκαθορισμένο ¨κοινωνικό κεφάλαιο¨, που αφορά τη συγκέντρωση χρημάτων για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, συλλόγους και φιλανθρωπικά σωματεία (όπως το ¨Χαμόγελο του παιδιού¨).