Ημερομηνία Δημοσίευσης

Με την παράδοση ενός εξελιγμένου κινητού Υπερηχοτομογράφου- το οποίο θα μπορεί να μεταφέρεται στις κλίνες, ώστε να μην ταλαιπωρούνται και κινδυνεύουν οι ασθενείς- καθώς και υγειονομικού και ιατρικού εξοπλισμού στο Γ.Ν.Α. «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», ολοκληρώθηκε η μεγάλη Δωρεά του Ομίλου ΤΕΧΑΝ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

 

Με την παράδοση ενός εξελιγμένου κινητού Υπερηχοτομογράφου- το οποίο θα μπορεί να μεταφέρεται στις κλίνες, ώστε να μην ταλαιπωρούνται και κινδυνεύουν οι ασθενείς- καθώς και υγειονομικού και ιατρικού εξοπλισμού στο Γ.Ν.Α. «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», ολοκληρώθηκε η μεγάλη Δωρεά του Ομίλου ΤΕΧΑΝ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο Όμιλος ΤΕΧΑΝ, στο πλαίσιο των πολυδιάστατων ενεργειών Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποιεί, και με υψηλό αίσθημα ανταπόδοσης απέναντι στην κοινωνία, ολοκλήρωσε μια εξαιρετικής σημασίας δωρεά στο ΕΣΥ, με την παράδοση ενός υπέρ-σύγχρονου Υπερηχοτομογράφου της εταιρείας GE Healthcare για την κάλυψη των αναγκών ΜΕΘ της ναυαρχίδα του ΕΣΥ, που είναι το νοσοκομείο Γ.Ν.Α. «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ». Επιπρόσθετα, παραδόθηκε και πλέον υγειονομικός και ιατροφαρμακευτικός εξοπλισμός για τις κλινικές του νοσοκομείου.

Η προσφορά αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της μεγάλης χορηγίας στο ΕΣΥ, η οποία έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2022. Με αφορμή την εξάπλωση του SARS CoV-2 και τις αυξημένες ανάγκες περίθαλψης των ασθενών, ο Όμιλος TEXAN, με επικεφαλής τον πρόεδρο Απόστολο Μούργο, προχώρησε σε δωρεά εννέα πακέτων ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την ενίσχυση της Νέας Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Α.Φ.) της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) του Γ.Ν.Α. «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

Η δωρεά περιλάμβανε συσκευές, υλικά και αναλώσιμα, καθώς και ένα λειτουργικό υπολογιστικό σύστημα από το Πανεπιστήμιο Cambridge (University of Cambridge), το οποίο διαθέτει ένα καινοτόμο λογισμικό που έρχεται 1η φορά στην Ελλάδα. Το λογισμικό ICM+ που αναπτύχθηκε από τον Δρ Peter Smielewski και τον καθηγητή Marek Czosnyka, παρέχει παρακολούθηση, ανάλυση και αποθήκευση πολλαπλών δεδομένων ασθενών σε πραγματικό χρόνο σε περιβάλλοντα μονάδων εντατικής θεραπείας. Διαθέτει προχωρημένες δυνατότητες ταυτόχρονης επεξεργασίας και ανάλυσης των συλλεγόμενων στοιχείων των ασθενών και αποτελεί ένα ιδιαίτερα καταξιωμένο εργαλείο κλινικής έρευνας αιχμής, που δύναται να συμβάλλει στην διάσωση εκατοντάδων ανθρώπινων ζωών.

Το συγκεκριμένο λογισμικό, μπορεί να αξιοποιηθεί και για τους σκοπούς της τηλεϊατρικής με σημαντικά αποτελέσματα.

Κατά την παράδοση του Υπερηχοτομογράφου, ο κ. Απόστολος Μούργος, Πρόεδρος του Ομίλου TEXAN, σημείωσε: «Ανταποκριθήκαμε με αμεσότητα και αποφασιστικότητα στο ευγενικό αίτημα που λάβαμε από το Γ.Ν.Α. «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», καθώς είναι φανερό ότι η υγεία αποτελεί έναν από τους τομείς που έχουν ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες εξαιτίας της πανδημίας και οφείλουμε να τη στηρίζουμε και να τη θωρακίζουμε με κάθε τρόπο. Σε μια εποχή που η πανδημία συνεχίζει να πιέζει το δημόσιο σύστημα υγείας δημιουργώντας και άλλες ανάγκες στα νοσηλευτικά ιδρύματα, ο Όμιλος ΤΕΧΑΝ αποδεικνύει έμπρακτα το ότι βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία και τους συνανθρώπους μας».

Στο πλαίσιο της δωρεάς, ο Όμιλος ΤΕΧΑΝ τοποθέτησε σε καίρια σημεία του Γ.Ν.Α. «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» 10 ειδικούς κάδους ανακύκλωσης, έτσι ώστε να εφαρμοστεί η Ανταποδοτική Ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή.

 

Δείτε περισσότερα απο τη δημοσίεση του CNN.gr για τη μεγάλη ΔΩΡΕΑ της ΤΕΧΑΝ, εδώ.