Ημερομηνία Δημοσίευσης

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων ΕΔΔΥΠΠΥ, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, και Χρυσό Χορηγό τον όμιλο ΤΕΧΑΝ ENVIPCO.
Κεντρικό θέμα ήταν ο κομβικός ρόλος των πόλεων στην προώθηση της υγείας και των περιβαλλοντικών προκλήσεων. Στο συνέδριο παρευρέθηκαν περισσότεροι από 130 κορυφαίοι ιατροί και επιστήμονες Υγείας, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και της κεντρικής πολιτικής σκηνής, συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση στην επίλυση των προβλημάτων της δημόσιας Υγείας, αλλά και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών τόσο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όσο και του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Μεταξύ των διοργανωτών και των καλεσμένων ήταν οι κ. Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΕΔΔΥΠΠΥ, Περιφερειάρχης Αττικής & Πρόεδρος Ι.Σ.Α., κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Θάνος Πλεύρης, Υπουργός Υγείας και ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, γιατρός, παθολόγος με ειδικότητα ειδικού λοιμωξιολόγου.


Ο Πρόεδρος του Ομίλου ΤΕΧΑΝ  ENVIPCO, κ. Απόστολος Μούργος, σε δηλώσεις του, τόνισε την ιδιαίτερη έμφαση και προτεραιότητα που θα δοθεί σε δράσεις πρόληψης, όπως η ανακύκλωση και η διαχείριση στερεών αποβλήτων. Επιπλέον, σημείωσε ότι μέσα από την μεγάλη πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΤΕΧΑΝ, η εταιρεία δωρίζει 1.000.000€ σε τέσσερις δράσεις που θα επιλεγούν από τους τομείς Υγείας, Περιβάλλοντος, Τοπικής Κοινωνίας και Παιδείας. 


Ευχαριστούμε για την παρουσίαση το Mega Tv