Ημερομηνία Δημοσίευσης

Ο Πρόεδρος της ΤΕΧΑΝ κ. Απόστολος Μούργος, μίλησε στο CNN Greece, για το πώς η ΤΕΧΑΝ συμβάλλει στον εθνικό στόχο, ώστε η Ελλάδα να γίνει πρωταγωνιστής στον τομέα της ανακύκλωσης σε όλη την Ευρώπη. Η εταιρεία έχει ήδη εγκαταστήσει εκατοντάδες μηχανήματα ανακύκλωσης σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με παρουσίαση - μελέτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 2018, η κυκλική οικονομία -που έχει στον πυρήνα της την ανακύκλωση- θα είναι ο σημαντικότερος τομέας για τα επόμενα 300 χρόνια.

Η ΤΕΧΑΝ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο κοινωνικό της αποτύπωμα και στις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, έχοντας συνδράμει σε μια σειρά από σκοπούς, ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία.

Ο κ. Μούργος σημείωσε ότι στο εργοστάσιο της ΤΕΧΑΝ παράγονται τα πλέον σύγχρονα και αυτόματα μηχανήματα ανακύκλωσης σε παγκόσμια κλίμακα και πως η Ελλάδα έχει γίνει κεντρικός κόμβος για όλη την Ευρώπη.

Παράλληλα, έκανε εκτενή αναφορά στη μεγάλη δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΤΕΧΑΝ ύψους 1.000.000€, που εστιάζει στους τομείς του περιβάλλοντος, της υγείας, της τοπικής κοινωνίας και της παιδείας. Πρόκειται για μια εξαιρετικά καινοτόμα ενέργεια, καθώς οι πολίτες θα αποφασίσουν ποιες 4 προτάσεις θα κερδίσουν το αντίστοιχο ποσό, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου.

H ανακύκλωση αποτελεί βασική εθνική προτεραιότητα και η ΤΕΧΑΝ είναι έτοιμη για μεγάλες επενδύσεις.