Η TEXAN είχε έντονη παρουσία στο ετήσιο συνέδριο του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ (World Economic Forum) του Νταβός στην Ελβετία, που πραγματοποιήθηκε 16-20 Ιανουαρίου 2023, ως Partner του Greek House Davos 2023.

Ο Ελληνικός Οίκος στο Νταβός είναι ο οργανισμός προώθησης της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ (WEF). 


Άνοιξε τις πύλες του με την στήριξη του EnterpriseGreece και του ΕΟΤ - Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, κατά τη διάρκεια του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ (WEF): Annual Meeting 2023. Στόχος του , να δώσει μία μοναδική ευκαιρία προώθησης των αξιοσημείωτων επενδυτικών ευκαιριών της Ελλάδας και προβολής των επενδυτικών success stories των τελευταίων ετών διεθνώς. Ένα από αυτά, είναι και της TEXAN που μαζί με την Envipco, επένδυσαν στην προστασία του περιβάλλοντος, δημιουργώντας στην Ελλάδα την 1η μονάδα παραγωγής υπερσύγχρονων μηχανημάτων ανακύκλωσης εκτός συνόρων ΗΠΑ, καθιστώντας την Ελλάδα κεντρικό κόμβο για όλη την Ευρώπη.

Η ΤΕΧΑΝ ήταν Partner του «Greek House Davos» ως ένα από τα επιτυχημένα case studies για την προβολή της Ελλάδας στο παγκόσμιο περιβάλλον.


 

 

 

..

                     

 

κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός της Ελλάδας
κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων
κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών

Η ελληνική αποστολή συμμετείχε με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Υπουργό Οικονομικών, τον κ. Κώστα Φραγκογιάννη, Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα επενδύσεων, τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά.


Είναι η δεύτερη φορά που η Ελλάδα είχε τόσο ενισχυμένη παρουσία στο World Economic Forum (WEF).


«Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα τρία χρόνια αργότερα και έχοντας ήδη ολοκληρώσει έναν εκτεταμένο κύκλο επαφών στο Νταβός ότι η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει άρδην», δήλωσε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι η αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα μπορεί να βοηθήσει δραστικά στην ανάπτυξη και προβολή της χώρας μας.


Ο Πρόεδρος της ΤΕΧΑΝ κ.  Απόστολος Μούργος, μίλησε για τη σημαντικότητα της συμμετοχής του ομίλου ως Partner στο Greek House Davos. «Αυτή η συμμετοχή είναι στρατηγικής σημασίας καθώς αναδεικνύει την αναγνωρισιμότητα & την επιτυχή πορεία της ΤΕΧΑΝ και αποτελεί παράλληλα ένα επιτυχημένο “success story” που προβάλλει την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό».