Η ΤΕΧΑΝ συμμετείχε ως Platunim Sponsor στο νέο μεγάλο OT FORUM "Ελληνική Επιχειρηματικότητα 2.0+", που διεξήχθηκε 12-13 Δεκεμβρίου 2023 στο Μικρό Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο Δρ. Παναγιώτης Μούργος, διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΧΑΝ ΑΒΕΕ, συνομίλησε  με τον κ. Κώστα Σκρέκα, υπουργό Ανάπτυξης, αναπτύσσωντας μεταξύ άλλων το πράσινο πρόσημο στις επενδύσεις που χρειάζεται πλέον η Ελληνική επιχειρηματικότητα, καθώς τα νέα έργα στον τομέα της Ανακύκλωσης και πόσο έχει συμβάλει η ΤΕΧΑΝ σε αυτό, τα τελευταία χρόνια.
 

Συγκεκριμένα ο Δρ. Παναγιώτης Μούργος δήλωσε μεταξύ άλλων : 

«Έχουν υπάρξει και πολλές άλλες αλλαγές που οδήγησαν στην θετική εικόνα της Ελλάδας και την επιλογή της από τις ΗΠΑ για να υλοποιηθεί η μονάδα κατασκευής υψηλής τεχνολογίας μηχανημάτων ανακύκλωσης υλικών από την ΤΕΧΑΝ επί ελληνικού εδάφους»

«Με εξαιρετικό εργατικό δυναμικό, αποσυμπίεση της φορολογίας αλλά και τμήματα του εξοπλισμού που κατασκευάζεται στην Ελλάδα – δημιουργώντας έτσι υπεραξία- μπορέσαμε τον Σεπτέμβριο του 2018 να ανακοινώσουμε από τη ΔΕΘ την κατασκευή της μονάδας και αργότερα να επιταχύνουμε τις διαδικασίες, προχωρώντας σε μια τέτοια επένδυση, την πρώτη αμερικανική κίνηση στη χώρα μας μετά τη μεγάλη κρίση από την οποία έβγανε. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το Δεκέμβριο του 2019, με την παρουσία του Πρωθυπουργού της χώρας κου Κυριάκου Μητσοτάκη και του τότε Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κο Geoffrey Pyatt, σηματοδοτώντας και τη σημασία της επένδυσης για τη χώρα μας», διευκρίνισε ο κ. Μούργος.
1.000 νέες θέσεις εργασίας και δύο νέες επενδύσεις από την ΤΕΧΑΝ 
Ο κος Μούργος ανακοίνωσε ότι «η ΤΕΧΑΝ έχει δεσμευτεί για τη δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας την περίοδο 2023-2026! Ο τομέας της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας, όπως βλέπουμε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δημιουργεί πολλές νέες θέσεις εργασίας. Είναι ένας τομέας που θέλει υψηλές επενδύσεις, αλλά προσφέρει σημαντική ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Είναι σημαντικό να δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας, ώστε να μειώνεται η ανεργία, όλοι να έχουν εργασία, για να μπορέσει να ευημερεί η κοινωνία αλλά και να αναπτυχθούν οι επιχειρήσεις».

 

Το OT FORUM μεταδόθηκε live από τη σελίδα του Οικονομικού Ταχυδρόμου (ot.gr), το in (in.gr), την ιστοσελίδα της εφημερίδας ΝΕΑ (tanea.gr), την ιστοσελίδα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ (tovima.gr) και την υβριδική τηλεόραση Mega Play.
 

Δείτε παρακάτω τις τοποθετήσεις του κ. Κώστα Σκρέκα και του Δρ. Παναγιώτη Μούργου, στο ΟΤ Forum.