Το πλαστικό παράγεται από πετρέλαιο & απορροφά για την παραγωγή του  το 4% της παγκόσμιας κατανάλωσης πετρελαίου.
40.000 τόνοι πλαστικών απορριμμάτων επιβαρύνουν κάθε χρόνο το περιβάλλον στην Ελλάδα. Το 70% από αυτά (28.000 τόνοι) καταλήγουν στις ελληνικές ακτές.
Με την ανακύκλωση 1.000 κιλών πλαστικού: Δεν θα εκλυθούν στην ατμόσφαιρα 732 κιλά αερίων (CO2 eq) που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Τα πλαστικά μπουκάλια χρειάζονται 500-1.000 χρόνια για να αποσυντεθούν στο περιβάλλον.
8 δισεκατομμύρια τόνοι πλαστικού είναι διάσπαρτοι στον πλανήτη.
Χρειάζονται μόνο 5 πλαστικά μπουκάλια για να παραχθεί η επένδυση ενός μπουφάν σκι (fleece).
Πάνω από 100.000 πουλιά και ψάρια πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας παγίδευσης τους σε πλαστικό και κατάποσης πλαστικού.
Τα πλαστικά ευθύνονται για περισσότερο από το 80% των αρνητικών επιπτώσεων που προκαλούν τα απόβλητα των ωκεανών σε πουλιά και ψάρια.
Υπάρχουν 25 τρισεκατομμύρια τεμάχια πλαστικών απορριμμάτων στους ωκεανούς. Από αυτά 269.000 τόνοι επιπλέουν στην επιφάνεια, ενώ 4 δισεκατομμύρια πλαστικές μικροΐνες για κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρο ρυπαίνουν το βυθό των ωκεανών.
Τα πλαστικά επιστρέφουν και κάνουν την ανθρώπινη υγεία ….σκουπίδι! Εξαιρετικά επίκαιρο, ενδιαφέρον και διδακτικό βίντεο της UN Environment Programme ΟΗΕ, της Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον δείχνει τη διαδρομή μιας πλαστικής φιάλης νερού, από τη στιγμή που μετά τη χρήση της, ένας νέος άνθρωπος την μετατρέπει απερίσκεπτα σε σκουπίδι μέχρι την επόμενη ολέθρια συνάντηση τους.