Τη Δευτέρα 29 Μαΐου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στο Σύνταγμα, με παρουσιαστή τον επικεφαλή του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου και δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Μπιζιώτα.

Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν εκ μέρους του ΣΕΟ οι Ολυμπιονίκες: κ. Πύρρος Δήμας, κα Εύη Μωραϊτίδου, κα Χαρά Καρυάμη, κ. Βαγγέλης Πάτρας κα Νέρυ – Μάντεϋ Νιανγκουάρα, κα Χρύσα Μπισκιτζή, κα Μαρία - Λουίζα Βρυώνη και η κα Αφροδίτη Σκαφίδα.

Ο Πρόεδρος της ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε. κ. Απόστολος Μούργος και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, κ. Σταυρούλα Ζυγούρη (Ολυμπιονίκης της πάλης) συνυπέγραψαν το Μνημόνιο Συνεργασίας.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ), Βούλα Ζυγούρη - σημείωσε:

«Η φιλοσοφία του αθλητισμού σχετίζεται στενά με το περιβάλλον. Γιατί ο αθλητισμός προϋποθέτει ένα υγιές φυσικό περιβάλλον κι έτσι μπορεί να αποτελέσει κίνητρο και έμπνευση για βαθύτερο σεβασμό προς τη φύση. Επιπλέον, αγγίζει εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο γεγονός που τον καθιστά εξαιρετικά δυναμικό εργαλείο για την δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης τόσο στο γενικό πληθυσμό όσο και ανάμεσα στην ίδια την αθλητική κοινότητα στην οποία μοιραία, αναλογεί μέρος του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Με γνώμονα την αρχή ότι: ένα καλύτερο “αύριο” εξασφαλίζεται από τις πράξεις που κάνουμε “σήμερα” αποφασίσαμε την συνεργασία μας με την εταιρεία ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε. Διότι εκτός της τεχνογνωσία στο χώρο έχει να επιδείξει και εντονότατη κοινωνική ευαισθησία. »

 

Ο Πρόεδρος της ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε. κ. Απόστολος Μούργος σημείωσε αναφορικά με τη νέα αυτή συνεργασία:

«Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε δυνατούς συμμάχους στην προσπάθειά μας να μεταφέρουμε το μήνυμα της σωστής ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντός μας. Μέσα από την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού – και ειδικά του πιο νεανικού - σχετικά με τα οφέλη που αποφέρει η σωστή περιβαλλοντική διαχείριση και η κυκλική οικονομία, προάγουμε την ευημερία όλων μας μέσα από τη διατήρηση ενός καθαρού και υγιούς πλανήτη. Είμαστε σίγουροι ότι μέσα από τις ενέργειες του Συλλόγου Ολυμπιονικών και των μελών του, η σημασία της ανακύκλωσης θα αποτυπωθεί ακόμα πιο δυναμικά και η περιβαλλοντική συνείδηση θα ενισχυθεί σε κάθε επίπεδο».

Ακολούθησε μικρή δεξίωση και επίσκεψη στο Πολυκέντρο ανακύκλωσης της εταιρείας στην Δάφνη.