Ο Όμιλος Texan Envipco Platinum Sponsor στο 2ο συνέδριο του Economist στη Θεσσαλονίκη.
Κορυφαίες προσωπικότητες της χώρας αναγνώρισαν τη σημασία της ανακύκλωσης με ‘διαλογή στην πηγή’, δοκιμάζοντας  τα καινοτόμα συστήματα υψηλής αμερικανικής τεχνολογίας του Ομίλου

Ως Ιδρυτικός Χορηγός του Συνεδρίου, ο Όμιλος Texan Envipco ήταν και φέτος Platinum Sponsor στο “The Second Thessaloniki Metropolitan Summit” του Economist, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη. Στην είσοδο του συνεδρίου, 3 υπερσύγχρονα μηχανήματα ανακύκλωσης με το σύστημα ‘διαλογή στην πηγή’  παρουσίασαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πως η θεωρία γίνεται πράξη με απτά αποτελέσματα, προσελκύοντας κορυφαίες προσωπικότητες της χώρας που ανακύκλωσαν πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες.

Επίσημος καλεσμένος και κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου  ήταν ο κ. François Hollande, πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος παρευρέθηκε στο επίσημο δείπνο που πραγματοποιήθηκε στην έναρξη του συνεδρίου και ανακύκλωσε στα υπερσύγχρονα μηχανήματα της TEXAN συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ομίλου  κ. Απόστολο Μούργο, ο οποίος τον ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας τους.

Στο συνέδριο συμμετείχαν ως ομιλητές, δυναμικές προσωπικότητες, όπως οι κ. George James Tsunis, US Ambassador to Greece, ο κ. Guy Verhofstadt ,Chair Conference on the Future of Europe, fomer prime minister of Belgium, ο κ. Peter Altmaier, former federal minister for Economic Affairs and Energy of Germany, η κ. Laura Lochman, US Deputy assistant secretary for energy resources , US Department of State,  αλλά και Έλληνες Υπουργοί όπως ο κ. Νίκος Δένδιας, Υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη,  ο κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ο κ. Μάκης Βορίδης, Υπουργός Εσωτερικών και ο κ. Κώστας Καραμανλής, Υπουργός Μεταφορών και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σημαντικές ήταν και οι τοποθετήσεις που έγιναν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου  Texan Envipco, Δρ. Παναγιώτη Μούργο, ο οποίος συνομίλησε σε πάνελ με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων και τον κ. George Tsunis, Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, με άξονα τις προοπτικές και τη σημασία των ελληνοαμερικανικών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον.

Ο Δρ. Παναγιώτης Μούργος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στην Ελλάδα το crisis management είναι αναπόσπαστο μέρος της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Οι επιχειρήσεις ωστόσο έχουμε μάθει να λειτουργούμε μέσα σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, να είμαστε ευέλικτοι και να προσαρμοζόμαστε. Υπάρχουν κίνδυνοι, αλλά υπάρχουν και ευκαιρίες. Δύο πράγματα είναι σημαντικά να γνωρίζουν οι επιχειρηματίες. Να μπορούν οι επιχειρήσεις να προσφέρουν ασφάλεια, στους υπαλλήλους της, στην ελληνική οικονομία και σε όσους παίρνουν αξία από τη λειτουργία τους. Και δεύτερον να προσφέρουν στην κοινωνία, μέσα από ενέργειες και δράσεις και προγράμματα κοινωνικής υπευθυνότητας. Εμείς σαν Όμιλος ΤΕΧΑΝ Envipco, ήδη τρέχουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με πυλώνες το περιβάλλον, την υγεία, την παιδεία και τις τοπικές κοινωνίες. Και μάλιστα η καινοτομία του προγράμματος αυτού είναι ότι πρώτη φορά το κοινό θα αποφασίσει ποιες οργανώσεις και φορείς με ολοκληρωμένες προτάσεις θα βοηθήσουμε. Η αγαστή συνεργασία των επιχειρήσεων με τις Κυβερνήσεις είναι το πιο σημαντικό για την προαγωγή της ευημερίας της κοινωνίας συνολικά και για την κοινωνική συνοχή εν γένει ειδικά στις σύγχρονες περιόδους κρίσης. Από πλευράς μας, η TEXAN Envipco σύντομα θα ανακοινώσει νέες επενδύσεις που έχουν δρομολογηθεί, απόρροια της καλής συνεργασίας με εγχώριους και διεθνείς φορείς, οι οποίες θα έχουν πολλαπλασιαστικό όφελος για την ελληνική οικονομία, την κοινωνία μας και φυσικά το περιβάλλον».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου έγινε και η απονομή των “Green Awards 2022”, όπου η ΤΕΧΑΝ Envipco έλαβε 1ο Βραβείο στην ενότητα «Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας για το περιβάλλον» της κατηγορίας «Βραβεία προς Επιχειρήσεις και Δημόσιους Φορείς». Η καινοτομία, η υψηλή τεχνολογία, οι σημαντικές συλλεγόμενες ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών με Διαλογή στην Πηγή, η άψογη και αποτελεσματική συνεργασία με τους Δήμους καθώς και η παροχή οικονομικού εργαλείου στους πολίτες αποτέλεσαν τους βασικούς λόγους για τη σημαντική αυτή διάκριση.


Δείτε εδώ τη συνολική  τοποθέτηση του Δρ. Παναγιώτη Μούργου στο συνέδριο : 
Η ομιλία του ο Δρ. Παναγιώτη Μούργου στο The Second Thessaloniki Metropolitan Summit-The Economist. - YouTube