Ο  Μεγάλος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων του Δήμου Αθηναίων έχει ξεκινήσει και σημειώνει τεράστια συμμετοχή σχολικών τμημάτων!

Καθημερινά εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες των σχολικών τμημάτων που συμμετέχουν, μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους τους, επισκέπτονται τα  Πολυκέντρα Ανακύκλωσης της ΤΕΧΑΝ , ανακυκλώνουν πλαστικά, μεταλλικά & γυάλινα υλικά  συμμετέχοντας αυτόματα στο διαγωνισμό!
 

Ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 και τα μεγάλα έπαθλα του διαγωνισμού είναι για τα 3 σχολικά τμήματα που θα ανακυκλώσουν τα περισσότερα υλικά είναι: 


•   Ένα ταξίδι 5 ημερών για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος σε όποια πόλη της Ευρώπης επιλέξετε.
•   Ένα Ταξίδι 5 ημερών για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος, σε όποια πόλη της Ελλάδας επιλέξετε.
•   Ενα Smartwatch για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος.


Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που στην 1η θέση του διαγωνισμού αναδειχθεί σχολικό τμήμα Νηπιαγωγείου ή Δημοτικού Σχολείου, τότε το δώρο θα είναι ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όλους τους μαθητές του ενώ σε περίπτωση ανάδειξης σχολικού τμήματος Νηπιαγωγείου ή 1ης, 2ης, 3ης και 4ης τάξης Δημοτικού Σχολείου στη 2η θέση του διαγωνισμού, το έπαθλο θα είναι ένα ποδήλατο για όλους τους μαθητές του, αντίστοιχα.


Δείτε περισσότερα για το διαγωνισμό, τους Δήμους που συμμετέχουν , καθώς και τα σημεία των Πολυκέντρων ανακύκλωσης εδώ.

Στα πλαίσια του Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων  , εκπρόσωποι της ΤΕΧΑΝ επισκέπτονται σχολεία  ενημερώνοντας  μαθητές-τριες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη σημασία και την αξία της ανακύκλωσης! 


Συγκεκριμένα επισκεφθήκαμε το 52ο Γυμνάσιο Αθηνών και το 45ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών με σκοπό να αναπτύξουμε της περιβαλλοντική συνείδηση όλων και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων καθώς και την ευαισθητοποίησή τους για ενεργή συμμετοχή στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Το επόμενο διάστημα θα διεξαχθούν και άλλες ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία της Αττικής, με στόχο να ενημερωθούν όλο και περισσότεροι μαθητές για τις δράσεις της ΤΕΧΑΝ


Ο  Μεγάλος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων του Δήμου Αθηναίων τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού


Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά για τη θερμή τους συμμετοχή!