Στην AB Bασιλόπουλος φροντίζουμε το περιβάλλον σήμερα, για εμάς και για τις επόμενες γενιές. Φέτος, γιορτάσαμε την εβδομάδα περιβάλλοντος και συμμετείχαμε στο EcoFest 2021, που πραγματοποιήθηκε στις 4-6 Ιουνίου 2021 στην Πλατεία Νερού, στην Αθήνα.

(αριστερά προς δεξιά): Ο κ. Απόστολος Μούργος, Πρόεδρος Δ.Σ. της ΤΕΧΑΝ, ο κ. Βασίλης Σταύρου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος και ο κ. Kalle Becker, SVP Operations της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Ήμασταν εκεί για να ανακαλύψουμε μαζί με μικρούς και μεγάλους το μήνυμα της ανακύκλωσης! Το Κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης» της ΑΒ, άνοιξε ξανά τις πόρτες του, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας, και μας υπενθύμισε πώς μπορούμε να #allazoumesinithies και να ανακυκλώνουμε μεταλλικές & πλαστικές συσκευασίες διασκεδάζοντας. Ήμασταν εκεί, όμως, και για να μάθουμε πώς το food waste μπορεί και πρέπει να βγει από τη ζωή μας! Μαζί με τη food blogger Madame Ginger και την food editor Άννα Χαλικιά, μέσα από δύο πρωτότυπα live workshops είδαμε πώς να αξιοποιoύμε υλικά που μπορεί να πετούσαμε ή να ξέμεναν στο ψυγείο και το ντουλάπι μας, μετατρέποντάς τα σε πεντανόστιμες αλμυρές και γλυκές δημιουργίες κατά της σπατάλης τροφίμων. Γιατί η μείωση της σπατάλης τροφίμων μας αφορά όλους!

(αριστερά προς δεξιά): Ο κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο κ. Κώστας Ανδριοσόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, AKUO Energy Greece, ο κ. Geoffrey Pyatt, Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, o κ. Βασίλης Σταύρου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΑΒ Βασιλόπουλος, ο κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, ο κ. Απόστολος Μούργος, Πρόεδρος Δ.Σ. της ΤΕΧΑΝ, η κ. Ζέττα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας, ο κ. Γιώργος Αμυράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και o κ. Σπύρος Παπαευθυμίου, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας.

Ο Βασίλης Σταύρου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, δήλωσε: «Στην ΑΒ νοιαζόμαστε πραγματικά για το περιβάλλον και τον πλανήτη μας! Είμαστε πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι που σε συνεργασία με την ΤΕΧΑΝ και μέσα από το πρωτοποριακό μας Κινητό ‘Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης’ έχουμε ήδη ανακυκλώσει 53.000 μεταλλικές & πλαστικές συσκευασίες, έχουμε ταξιδέψει σε 30 Δήμους της χώρας μας και έχουμε εκπαιδεύσει 21.855 μαθητές. Μαζί κάνουμε την ανακύκλωση πράξη και γνώση! Δεν σταματάμε όμως εδώ. Μένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να μειώσουμε τη χρήση του πλαστικού κατά 50% έως το 2025 και να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμων κατά 50% έως το 2025. Γιατί, η γη είναι το σπίτι μας και μόνο αν αλλάξουμε συνήθειες μπορούμε να της προσφέρουμε όσα έχει ανάγκη».

<p><em>O κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, στο Κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης» της ΑΒ Βασιλόπουλος.</em></p>

 

Ο Απόστολος Μούργος, Πρόεδρος Δ.Σ. της ΤΕΧΑΝ, σημείωσε: «Κάνοντας την ανακύκλωση καθημερινότητα και ανακυκλώνοντας με το σωστό τρόπο, προστατεύουμε το περιβάλλον και διασφαλίζουμε το μέλλον όλων μας. Χαιρόμαστε που, για ακόμα φορά, μέσα από τη διαχρονική συνεργασία μας με την ΑΒ Βασιλόπουλος, μικροί και μεγάλοι εκπαιδεύτηκαν για την αξία της σωστής ανακύκλωσης με το διαχωρισμό των υλικών στην πηγή, για την προστασία και την πραγματική ευημερία του πλανήτη μας, αξιοποιώντας το καινοτόμο και μοναδικό, παγκοσμίως, Κινητό ‘Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης’, που έχουμε αναπτύξει».

H food blogger Madame Ginger και η food editor Άννα Χαλικιά, βρέθηκαν στο κεντρικό stage του EcoFest 2021 παρουσιάζοντας δύο πρωτότυπα workshops, με ιδέες & χρήσιμα tips για τη μείωση του food waste.

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, αναζητούμε και εφαρμόζουμε σταθερά πράξεις φροντίδας για το περιβάλλον. Προστατεύουμε τη γη μας και κάνουμε τη διαφορά στο σήμερα για το μέλλον μας!

Το Κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης» της ΑΒ Βασιλόπουλος, άνοιξε ξανά τις πόρτες του στο EcoFest 2021, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας, και μας υπενθύμισε πώς μπορούμε να #allazoumesinithies και να ανακυκλώνουμε μεταλλικές & πλαστικές συσκευασίες διασκεδάζοντας.